< terug naar alle deelnemers

Kromkommer

 


Groente en fruit met een gekke en afwijkende vorm of kleur belanden vaak op de afvalberg. Dat is natuurlijk krom, want met de smaak is niks mis. Kromkommer zorgt ervoor dat deze unieke groenten gewoon weer op jouw bord komen.


Wie/wat is Kromkommer

Kromkommer geeft kromme komkommers, tweebenige wortels en kronkelige courgettes ook een kans! Wij zorgen dat al die uniekelingen – krom, recht, dik of dun – straks weer op jouw bord liggen, in plaats van in de afvalbak. Wij gaan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een kromme komkommer in de supermarkt kan kopen, je een lekkere gekke groentensoep kan bestellen in een restaurant en we gaan de gekke groenten verwerken tot heerlijke producten in een potje. Zo verkleinen we de berg met verspilde groenten, gaan we bewuster met ons eten om en genieten we van lekkere en bijzondere groenten.

Visie, missie en kernwaarden

Visie – Een Krommunity die inspireert tot verandering.”

Missie – De missie van Kromkommer draait om dromen en doen. Het dromen staat voor het prikkelen van mensen om nieuwe mogelijkheden te zien. In een wereld waar de focus ligt op problemen, willen wij laten zien dat verandering ook leuk kan zijn. Maar wij ondernemen ook actie: het ‘doen’ bestaat uit het verminderen van de voedselverspilling door te zorgen dat zoveel mogelijk gekke groenten en fruit weer worden opgegeten.

Kernwaarden

  • Fris & Prikkelend
  • Krommunity
  • Actie in de taxi
  • Always look at the bright side… – be positive!
  • Open

Kromkommer heeft volgend jaar bereikt dat…

…Je in de supermarkt niet alleen perfecte groenten maar ook hun afwijkende broertjes en zusjes kan kopen, verschillende restaurants in de regio Rotterdam koken met gekke groenten én dat je in alle grote steden Kromkommerproducten in een potje kan kopen.

Kromkommer heeft zich bij FoodGuerrilla aangesloten omdat:

We er samen met andere initiatieven voor willen zorgen dat al het eten dat geproduceerd wordt ook daadwerkelijk  op ons bord belanden in plaats van op de afvalberg!

Sluit je aan bij de ‘Krommunity’

Kromkommer gelooft dat het totaal meer kan zijn dan de som der delen. Daarom staat samenwerking bij ons centraal. We bouwen aan goede relaties met klanten, telers, vrijwilligers en andere betrokkenen. De Krommunity wil voor al deze partijen een bron van inspiratie en een plek voor verbinding zijn. Iedereen doet mee.

Deel uitmaken van de Krommunity kun je doen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief, partner te worden in de aanvoer van groente en fruit, samen te werken op het gebied van logistiek en bedrijfsvoering of door ons te volgen op social media (facebook.com/kromkommer en @Krommunity).

We staan open voor nieuwe ideeën die Kromkommer tot een succes zullen maken. We kijken uit naar jouw bijdrage!

 

Behind the scenes (wie zijn wij?)

Kromkommer is opgericht door Jente en Lisanne. Wij zijn dit initiatief gestart vanwege pure passie en een rotsvast geloof in de positieve impact van Kromkommer op de huidige problematiek omtrent voedselverspilling. Kromkommer is niet alleen vanuit het hoofd ontstaan, maar vooral vanuit het hart. Wij zijn 110% enthousiast. En wij niet alleen: om ons heen raken steeds meer mensen geinspireerd door Kromkommer en worden zij betrokken bij ons initiatief.

Wij willen laten zien dat de wil belangrijker is dan de weg: als je ergens echt voor gaat, komen de mogelijkheden vanzelf. Voor de hobbels op de weg die we vast zullen tegenkomen proberen we dan samen weer een creatieve en innovatieve oplossing te vinden.

Jente Initiatiefnemer – jente@kromkommer.com
Lisanne Initiatiefnemer – lisanne@kromkommer.com

Kromkommer mee!

www.kromkommer.com
info@kromkommer.com

Like us on Facebook!
Leave A Comment

*