De allerleukste ideeën voor een kinderfeestje

Is je zoon of dochter binnenkort jarig en ben je op zoek naar een origineel idee voor het kinderfeestje? In dit artikel vind je er genoeg! Op kinderfeestjes wordt tegenwoordig flink uitgepakt, en dan doelen we niet alleen op de cadeautjes. Vermaak voor kinderen is lang niet zo duur als je zou denken, en het belangrijkste is dat je kind onvergetelijke herinneringen maakt, niet? Wil jij ook een feestje organiseren om nooit te vergeten? Lees dan snel verder.

Ideeën voor een kinderfeestje aan huis

Vind jij (of je kind) het prettig om het kinderfeestje gewoon thuis te vieren? Dan zou er voor kunnen kiezen om een springkussen te huren, een clown te laten komen of (als de kinderen nog vrij klein zijn) een poppenkast op te zetten. Is je kind jarig in november? Dan is ook een sinterklaasvoorstelling op locatie super origineel. Stel je voor, dat sinterklaas op de verjaardag van je kind komt, dat vergeet die nooit meer! Valt de verjaardag in een andere maand? Ook dan kun je een leuke kindershow boeken om de kids mee te vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een goochelaar!

Liever wat ideeën voor een kleiner budget? Organiseer dan een feestje met een thema, en ga aan de keukentafel knutselwerkjes maken met dat thema. Herfst, Disney of boerderijdieren bijvoorbeeld. Er zijn zoveel leuke thema’s te bedenken! En natuurlijk pas je de decoratie en de taart helemaal op dat thema aan!

Ideeën voor een kinderfeestje buitenshuis

Wil je liever met alle kids de deur uit om iets leuks te doen? Een dagje pretpark is dan een absolute aanrader. Of is je zoon of dochter dol op zwemmen? Zelfs op de koude en regenachtige dagen is het goed vertoeven in een subtropisch zwemparadijs. Als afsluiter met zijn allen frietjes eten en de dag is compleet!

Ook voor de kleine portemonnee zijn er buitenshuis genoeg leuke activiteiten te bedenken. Wat dacht je van een speurtocht rondom het huis, of in het dichtstbijzijnde bos? Of misschien kunnen jullie wel levend Ganzenborden of Stratego spelen in de tuin of op een grasveld in de buurt. Zo krijgen de kinderen wat frisse lucht en zijn ze tegelijkertijd in beweging.

Genoeg te bedenken dus, om te ondernemen op een kinderfeestje. Zowel voor een groot als klein budget is er iets origineels te organiseren. Het belangrijkste is echter dat je kind de plannen ziet zitten, en natuurlijk dat zijn beste vriendjes en vriendinnetjes erbij zijn. Dan is het feestje, hoe groot of klein ook, namelijk sowieso geslaagd.