De lekkerste frietjes maken met deze frituurpan-tips

In de horeca is het belangrijk om de juiste apparatuur te hebben om de lekkerste gerechten te bereiden. Een onmisbaar stukje keukengereedschap in veel horecagelegenheden is de frituurpan. Of je nu knapperige frietjes, smakelijke bitterballen of sappige kipnuggets wilt serveren, de horeca friteuse is je beste vriend. Hier delen we enkele tips en trucs om het maximale uit je horeca frituurpan te halen.

Kies de juiste olie:

Het kiezen van de juiste olie is van cruciaal belang voor de smaak en textuur van je gefrituurde gerechten. Arachideolie, zonnebloemolie en maïsolie zijn populaire keuzes vanwege hun hoge rookpunten en neutrale smaken. Ze zorgen voor een knapperig eindresultaat zonder een overheersende smaak achter te laten.

Houd de temperatuur in de gaten:

Een constante temperatuur is essentieel voor een perfect frituurresultaat. Investeer in een horeca frituurpan met een thermostaat om de temperatuur nauwkeurig te regelen. Over het algemeen ligt de ideale frituurtijd tussen de 175-190 graden Celsius.

Laat de olie op temperatuur komen:

Voordat je begint met frituren, is het belangrijk om de olie op de juiste temperatuur te laten komen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een knapperig eindresultaat. Laat de frituurpan minstens 10-15 minuten voorverwarmen.

Frituur in kleine porties:

Overbelasting van de frituurpan kan resulteren in slappe en ongelijkmatig gegaarde gerechten. Frituur daarom in kleine porties, zodat elk stuk voedsel voldoende ruimte heeft om gelijkmatig te bakken.

Gebruik een frituurmandje:

Een frituurmandje is een handig hulpmiddel om voedsel gemakkelijk in en uit de hete olie te halen. Het voorkomt ook dat het voedsel aan de bodem van de pan blijft plakken, wat kan resulteren in verbranding.

Laat overtollig vet uitlekken:

Na het frituren is het belangrijk om het overtollige vet goed te laten uitlekken. Plaats de gefrituurde gerechten op keukenpapier of een rooster om overtollig vet af te voeren.

Voorkom smaakoverdracht:

Frituur verschillende soorten voedsel niet tegelijkertijd, tenzij je van plan bent om dezelfde smaken te combineren. Zo voorkom je dat de smaken van verschillende gerechten met elkaar vermengen.

Onderhoud je frituurpan regelmatig:

Een goed onderhouden frituurpan gaat langer mee en levert betere resultaten op. Reinig de pan regelmatig en vervang de olie op tijd om een frisse smaak te behouden.

Met de juiste technieken en aandacht voor detail kun je de frituurpan in je horecakeuken omtoveren tot een onmisbaar stukje gereedschap voor het bereiden van heerlijke gefrituurde gerechten. Kies de juiste olie, houd de temperatuur in de gaten en frituur in kleine porties voor het beste resultaat. Vergeet niet regelmatig onderhoud uit te voeren voor een langdurige en smaakvolle frituurervaring. Happy frying!