Een heerlijk kop koffie van verse koffiebonen

Ik zet mijn Medellin koffie graag 's ochtends omdat het een makkelijke manier is om mijn dag te beginnen met een heerlijk energie boost. Ik maal mijn koffiebonen graag 's ochtendsmet de hand voordat ik aan mijn ontbijtje begin. Het is een fijne manier om ervoor te zorgen dat ik in de ochtend kan genieten van een verse kop koffie.

Geschiedenis van Koffie

Koffie is een van de meest populaire dranken ter wereld. Er wordt aangenomen dat koffie is ontdekt in Ethiopië en Jemen. De eerste persoon die koffie dronk was een herder genaamd Kaldi. Hij vond zijn geiten dansend na het eten van bessen van een boom. Hij probeerde zelf wat van de bessen en voelde een energieboost, dus nam hij er een paar mee naar zijn dorp en deelde ze met anderen. Koffie werd al snel een populaire drank in het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Tegenwoordig is koffie het op één na meest waardevolle goed ter wereld. Er zijn veel verschillende soorten koffie verkrijgbaar. Sommige mensen drinken liever koffie die van de boon komt, terwijl anderen graag oploskoffie drinken. Koffie is verkrijgbaar in verschillende smaken en sterktes. Sommige mensen voegen zelfs gearomatiseerde creamers of siropen toe aan hun koffie. Je kan de jouw koffie dus helemaal eigen maken. Maar de basis blijft natuurlijk koffie.

Geheim van koffie

Het geheim van koffie is dat het voor veel verschillende dingen kan worden gebruikt. Allereerst zorgt het aroma van koffie ervoor dat je 's ochtends wakker wordt. Het kan je ook helpen om te ontspannen na een lange dag op het werk of op school. Je kunt koffie gebruiken om desserts, ijs en andere heerlijke lekkernijen te maken. Als je moe bent, kan een kop hete koffie je helpen om je weer energiek te voelen.

Hoeveel koffie drink je?

Ik drink ongeveer 1 tot 2 kopjes koffie per dag. Ik drink mijn koffie het liefst met een beetje melk en suiker. Wat is je favoriete boonsoort?: Mijn favoriete boonsoort is de Colombiaanse boon omdat deze een mooie rijke smaak en aroma heeft. Ik hou ook van de zachtheid die het aan mijn kopje koffie geeft. Ik zet mijn koffie meestal door de bonen 's ochtends met de hand te malen. Daarna brouw ik mijn kopje in een automatische druppelmachine met de juiste hoeveelheid heet water. Het is belangrijk om goed op te letten hoeveel koffie je per dag drinkt om een keuze te maken of liever verse bonen wilt in een bonen machine, of dat je het met de hand gaat malen. Als je de koffiebonen blootstelt aan zuurstof dan gaat het ten kosten van de kwaliteit en aroma's. Het is dus belangrijk dat je de verpakking goed sluit als je niet veel koffie drinkt. Daarom is het dan ook beter om het per kopje los te malen dan alles in een machine te gooien.

koffie abonnement

Met het koffie abonnement van Medellin Secret sta je nooit voor verassingen. Je bepaalt zelf welke koffie je wilt ontvangen en de hoeveelheid. Je kiest uit de lekkerste koffie uit verschillende landen zoals: Costa Rica, Colombia of Guatemala. Het is mogelijk om zelf te bepalen wanneer er nieuwe koffie wordt verstuurd. De frequentie kan namelijk makkelijk worden aangepast, dus je zal nooit zonder heerlijke verse koffie zitten!