Ontdek alles over UBL-facturen en de bijkomende uitdagingen

Wie in het bedrijfsleven actief is heeft waarschijnlijk wel eens van UBL facturen gehoord. Vooral de afdeling administratie zou hier bekend mee moeten zijn. Steeds vaker hoor je dit begrip langskomen en dat is ook niet zonder reden. De overheid heeft namelijk toeleveranciers verplicht om facturen digitaal aan te leveren op een bepaalde manier, namelijk in UBL-formaat. Maar wat is zo’n factuur? Hoe maak je deze en tegen welke uitdagingen loop je misschien aan? En wanneer kom je precies in aanraking met zo'n UBL factuur? Veel partijen weten nog niet precies hoe ze hiermee om moeten gaan. 

Lees gauw meer en ontdek wat er allemaal te vinden is hierover. Of bezoek WhiteVision om hun visie te bekijken. Zij kunnen je verder helpen in het geval dat je hier behoefte aan hebt. 

Wat is nu precies zo’n UBL-factuur?

We begrijpen dat het misschien niet in één keer duidelijk is wat een UBL-factuur precies is. De term staat voor Universal Business Language. Dit wordt door financiële systemen gebruikt om facturen in te kunnen lezen en weer te versturen. Er zijn tot nu toe veel verschillende UBL-versies die bestaan. Dat maakt het lastig  om iedereen op dezelfde manier te laten werken. Dit geeft uitdagingen om bestanden geautomatiseerd te kunnen lezen en versturen.

Hoewel het erop lijkt dat je met UBL-facturen volledig digitaal kunt werken, maar helaas is het zo dat er toch nog handmatige werkzaamheden zijn vereist. Het gaat daarnaast niet allemaal vanzelf nadat een UBL factuur gelezen wordt. Je zult zelf nog het een en ander in werking moeten zetten om de factuur om te zetten naar een boeking in het systeem. 

Maar hoe los je dit nu op? 

Het begint allemaal bij een sol de basis en het juist inrichten van systemen. Dit kun je zelf doen, maar je kunt hier ook iemand voor inschakelen die precies weet wat hij of zij moet doen. Uitgangspunt is dat het systeem UBL facturen maar ook ander type facturen digitaal kan verwerken. Op termijn scheelt dit namelijk een hoop handwerk. Het is mogelijk om verschillende poorten in te stellen zodat het mogelijk is om veel verschillende facturen te kunnen lezen. Hiermee zorg je voor een betere en snellere werkwijze. Efficiëntie is tegenwoordig ontzettend belangrijk in het bedrijfsleven. De software van WhiteVision helpt hierbij, heb ik zelf mogen ervaren. Ik zou je dan ook zeker willen aanraden om met hen in contact te treden op het moment dat je een dergelijke uitdaging hebt liggen.