Waarom een vrachtwagenchauffeur worden?

Ben jij nog op zoek naar een leuke toekomstige baan? Dan is het worden van een vrachtwagenchauffeur misschien wel iets voor jou. Sommige mensen dromen er al vanaf jongs af aan van, maar andere krijgen wellicht pas op een latere leeftijd interesse in dit mooie vak. Het beroep van een vrachtwagenchauffeur is namelijk heel erg mooi en je krijgt hierdoor ook een goede positie op de arbeidsmarkt. In Nederland zijn er namelijk veel bedrijven die op zoek zijn naar chauffeurs voor de vrachtwagen. Dit is ook direct het eerste voordeel van een vrachtwagenchauffeur zijn en je bent altijd verzekerd van een werkplek. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan verbonden, maar wat zijn de voordelen precies? Onderstaand vertellen we echt alles over de voordelen.

Vrijheid

De meeste mensen willen een vrachtwagenchauffeur worden, omdat ze echt kunnen genieten van de vrijheid. Je hebt met deze baan heel veel vrijheid en je hebt niet te maken met een 9 tot 5 baan. Je hoeft niet de hele dag op kantoor te zitten, want jouw werkplek is de vrachtwagen. Je kunt zelfstandig toffe routes rijden en vaak zijn het ook verschillende routes. De werktijden kunnen ook variëren en voor veel mensen is dat een groot voordeel. Het is zelfs mogelijk om internationale routes te rijden, waarbij je meerdere dagen van huis bent. Er zijn als vrachtwagenchauffeur verschillende functies beschikbaar en dit maakt het werk ook veelzijdig.

Goed salaris

Een ander voordeel is dat je als vrachtwagenchauffeur een goed salaris kunt verwachten. Het definitieve salaris dat je gaat verdienen is afhankelijk van het bedrijf, maar ook aan jouw persoonlijke situatie. Rij jij bijvoorbeeld veel internationale routes? Dan verdien je ook een stuk meer dan dat je in Nederland blijft. 

Opleiding volgen

Wil jij ook een vrachtwagenchauffeur worden? Dan moet je natuurlijk een vrachtwagenchauffeur opleiding volgen. Je leert alles over de vrachtwagen tijdens de opleiding en ook veel over de techniek van de vrachtwagen. Je kunt tijdens de opleiding een rijbewijs C of CE halen. Met het rijbewijs C kun je alleen kleine bakwagens besturen en daarom kiezen de meeste mensen voor het rijbewijs CE. Als vrachtwagenchauffeur kun je niet aan het werk gaan zonder een code 95. De code 95 is 5 jaar geldig en wanneer de code 95 verlopen is, moet je deze laten verlangen. Dit kan bij verschillende aanbieders en deze aanbieders kun je met elkaar vergelijken op het internet.