Zo organiseer je het ultieme bedrijfsfeest

Bedrijfsfeesten zijn altijd een perfecte kans om werknemers dichterbij elkaar te brengen en een ultieme sfeer op het werk te creëren. Maar let op, bedrijfsfeesten zijn vaak óf legendarisch, óf een regelrechte flop. De komende feestdagen lenen zich perfect voor het vieren van een geslaagd feestje op kantoor. Een feest waar nog jaren over doorgepraat zal worden bij de lunch en waar je fantastische herinneringen aan hebt. Waarschijnlijk heb je de afgelopen jaren een aantal bedrijfsfeesten moeten missen en heb je er inmiddels een aantal nieuwe collega’s bij. Tijd dus om er een extra speciale editie van te maken. Sta jij voor de taak om dit jaar een origineel bedrijfsfeest te organiseren, dan moet je goed voorbereid aan de slag gaan. Je wilt precies genoeg regelen om indruk te maken, maar zonder te overdrijven. Benieuwd hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Lees dan verder in dit blog.

 

Goede voorbereiding

De voorbereiding van het feest is de eerste, maar ook gelijk de belangrijkste stap. Een zakelijk evenement organiseren begint als voorbereiding met het bepalen van de doelstelling en de doelgroep. Als je eenmaal duidelijk voor ogen hebt waar en voor wie het feest nu precies bedoelt is, kun je de vervolgstappen beter uitvoeren. Is het feest vooral bedoeld om gezellig een borrel met je favoriete collega’s te doen of wil je ook van deze gelegenheid gebruik maken om kennis en ervaringen uit te wisselen of aan teambuilding te doen? Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat je voor deze feesten een andere soort voorbereiding moet treffen. Dit eenmaal duidelijk, dan kun je aan de hand van het budget een programma samenstellen en de locatie bepalen. Als jij de voorbereiding compleet hebt gemaakt is het tijd om de gasten een uitnodiging te versturen. Hiervoor is het leuk om flyers te laten drukken met een originele uitnodiging.

Op rolletjes

Voor het feest zelf is het aan te raden om een kort draaiboek te maken. Schrijf per gebeurtenis de tijd, locatie en activiteit op. Hoe laat is het ontvangst van je collega’s, welke borrelhapjes wil je rond laten gaan en door wie, hoe laat wordt die legendarische karaoke set uit de kast getrokken, ga zo maar door. Jij zult aanspreekpunt blijven tijdens het feest, zorg dus dat je zelf enigszins scherp blijft en overzicht houdt. Met die goede voorbereiding die je hebt getroffen moet dit natuurlijk helemaal goed komen.

 

Toffe herinnering

Of je collega’s zich nu graag laten gaan en de volgende dag niet alles meer herinneren, of ze zich gedeinsd houden, het is hoe dan ook leuk om een herinnering mee te geven aan het eind van het feest. Het eind van een event is altijd enorm belangrijk en zal dan ook veel herinnerd worden. Laat bijvoorbeeld iemand rondgaan met een polaroid camera om legendarische momenten vast te leggen.