Zo zet je een heerlijke high tea op tafel

Ben jij ook dol op zoete hapjes, hartige hapjes en thee? Dan is een high tea echt iets voor jou! Meestal bestaat een high tea uit een ronde met hartige hapjes zoals sandwiches, wraps en een soepje. Gevolgd door een gang met scones, clotted cream en jam. En als afsluiter proef je van allerlei zoete hapjes zoals taartjes, cake, brownies en meer. Dat klinkt toch heerlijk? Daarom geven wij jou tips voor een heerlijke high tea.

Zelf een high tea maken

Duik jij zelf de keuken in om een high tea te maken? Dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Zoals eerder genoemd zijn er meestal drie gangen. Je begint altijd met de hartige hapjes en je eindigt met zoet. Tussendoor vind je vaak scones, maar dat hoeft natuurlijk niet per se zo te zijn. Let erop dat je niet te veel maakt, want dat is natuurlijk zonde. Je kunt bijvoorbeeld voor twee verschillende soorten sandwiches maken en daarbij wraps of soep serveren. Maak kleine porties, zodat niet iedereen al na de eerste ronde vol zit. Ga jij voor scones? Dan zijn er veel verschillende soorten. Je kunt kiezen voor naturel scones, maar ook chocolade of blueberry scones zijn erg lekker. Meestal serveer je ze met room, lemoncurd of jam.

Daarna is het tijd voor de gang met zoete hapjes. Houd er nu ook rekening mee dat je kleine porties serveert, zoals een klein taartpuntje, een plakje cake, brownies of shortbread in blokjes of andere kleine zoete hapjes. Hier zou ik wederom gaan voor drie of vier stukjes per persoon. Maar je kunt ook altijd iets minder doen. En niet te vergeten: schenk er lekkere koppen thee bij met veel verschillende smaakjes.

High tea op locatie

Klinkt dit als te veel werk en moeite? Dan kun je natuurlijk altijd op de horeca rekenen. Zij zetten de lekkerste High Tea’s voor jou op tafel. Jij hoeft alleen maar te genieten en lekker bij te praten met je tafelgenootje(s). Bekijk alle locaties voor een high tea bij jou in de buurt en reserveer een plekje, bijvoorbeeld lekker in het zonnetje op het terras. Dat wordt vast en zeker genieten!

High tea bestellen

Wel lekker thuis genieten, maar niet de moeite en de rommel? Dan kun je een heerlijke high tea bestellen. Maak het thuis gezellig met een mooi tafelkleed, leuk servies en zet alvast die theepot op tafel. Als de high tea bezorgd wordt dan kun je lekker proeven van een selectie van broodjes en divers beleg, hartige mini snacks, zoete mini hapjes, losse thee, verse jus d’orange en flesje prosecco. Daar kun je heerlijk van genieten met vrienden of familie!