De beste ingrediënten voor een filmavond in eigen huis

Wil je een gezellig filmavondje organiseren voor jou en je vrienden, familie of misschien wel samen met je partner? Dat is niet zo moeilijk, maar je moet wel de nodige voorbereidingen treffen, het liefst op tijd. In dit artikel zetten we de beste tips op een rij om een onvergetelijke movie night te organiseren, doe er je voordeel mee!

Zorg voor de juiste snacks

Je zou denken dat de film zelf het belangrijkste is, maar we weten allemaal dat de snacks en drankjes een avond kunnen maken of breken. Zorg dan ook voor smakelijke hapjes, eventueel zelfgemaakt, en een lekker wijntje of bijzonder theetje. Denk bijvoorbeeld eens aan tapas-achtige hapjes, of koop een stokbroodje met allemaal lekkere kaasjes erop. Chips en popcorn doen het natuurlijk ook altijd goed tijdens een gezellige movie night, maar het eten van chips maakt wel veel geluid. Mocht je daar niet tegen kunnen dan kun je beter voor iets anders kiezen.

Creëer een knusse, comfortabele ruimte

Minstens net zo belangrijk is het om op comfortabele wijze de film(s) te kunnen kijken. Als jullie samen op de bank kijken kun je bijvoorbeeld het dekbed van je bed naar de bank verplaatsen, zodat jullie lekker warm zitten. Of leg vast wat zachte dekentjes klaar. Kijk je op een laptop of tablet? Zorg dan voor een goede ondergrond en plaats het scherm op de juiste hoogte, anders is nekpijn gegarandeerd. IPad houders hoeven niet duur te zijn, maar als je liever geen tablet standaard aankoopt kun je het ook met een stapel boeken proberen. Dat werkt overigens beter met een laptop dan met een tablet, want die tweede blijft wat lastiger overeind staan.

Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden

Zul je net zien, jullie zijn net onder het dekentje gekropen tijdens de eerste film, gaat de deurbel. Of de telefoon. Wat die deurbel betreft: die kun je natuurlijk gewoon negeren. En die telefoon? Die zet je natuurlijk uit. Los van het feit dat het heel irritant is als je tijdens het kijken van een film wordt gestoord, is het natuurlijk ook niet zo netjes om zelf de hele tijd op je telefoon te kijken als je in gezelschap bent. Zo’n filmavondje is dus de perfecte manier om even al je andere contacten te negeren, en helemaal op te gaan in het verhaal. Of de gesprekken met je partner/vriend of vriendinnen natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn: gezellige filmavondjes zijn er om te ontspannen, en het gebruik van mobiele telefoons is (bewezen!) allesbehalve ontspannend.