Gourmet inspiratie voor kerst

Als je op zoek bent naar een gastronomische kerst, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik heb een blog vol met de beste gourmet recepten voor de feestdagen. Ik zal je inspireren om heerlijke gerechten op tafel te zetten tijdens de kerstdagen. Ik laat je zien hoe je de voorbereiding doet voor het gourmetten, en ook hoe je de best passende wijn kiest. Of het nu je eerste keer is dat je een heerlijk dinner organiseert of dat je al jaren doet, ik ben er om je te helpen deze feestdagen onvergetelijk te maken.

Schijf van vijf tijdens de feestdagen

De schijf van vijf is een manier om gezond, vers en gemakkelijk te koken. Je kunt heerlijke, huisgemaakte maaltijden bereiden zonder te zwoegen op het fornuis. Er zijn zelfs speciale schijf van vijf recepten beschikbaar die makkelijk te maken zijn. De schijf van vijf bevat vijf verschillende categorieën voedsel: eiwitten, granen, groenten, fruit en noten. Elke categorie wordt vertegenwoordigd door een andere kleur op de schijf. De eiwitcategorie is rood, de granen zijn geel, de groenten zijn groen, de vruchten zijn oranje en de noten zijn paars. Elke categorie heeft vijf verschillende voedingsmiddelen. Je kunt ervoor kiezen om ze in elke combinatie te eten. Je kunt bijvoorbeeld een eiwitgerecht, een graangerecht, een groentegerecht, een fruitgerecht en een notengerecht hebben. Hoe je het voedsel mixt, is aan jou.

Verschillende soorten vlees en vis voor gourmet

In gastronomische recepten worden verschillende soorten vlees en vis gebruikt. Zoals rundvlees, varkensvlees, lam, kalfsvlees, gevogelte, lam, tonijn, zalm, garnalen, coquilles, inktvis, garnalen, konijn, haas, eend, wild zwijn, eland, beer, buffel, struisvogel, kangoeroe, paard, konijn, hert , wild zwijn, geit, enz. Nu hoef je natuurlijk niet al deze soorten vlees en vis op tafel te zetten, maar we helpen je natuurlijk wel met heerlijke gourmet recepten. Naast het in kleine stukjes verdelen van vlees en vis kan je zelf het vlees of de vis al voorkruiden. Er is op internet enorm veel inspiratie te vinden om heerlijke hapjes te bereiden voor op de gourmet. Denk bijvoorbeeld aan: kaasburgertjes, pikante visburgers of mini hotdogs met zuurkool.

Vegatarische opties voor gourmet

Vegatarisch eten is tegenwoordig erg populair. Het vegetarische dieet is rijk aan vitamines en mineralen. Vegetariërs eten in mindere mate of zelfs geen vlees en vis dan mensen niet vegatarisch zijn. Vegetariërs eten wel vaak vis, maar geen vlees. Vegetariërs eten meer plantbased zoals soja. Een vegetarisch dieet bestaat voornamelijk uit planten, zoals fruit, groenten, granen en soja. Nu is het fijn om ook vegatarische opties aan te kunnen bieden bij het gourmet. Denk bijvoorbeeld aan: kaaskoekjes, courgette met geitenkaas of vleesvervangers. Ook kan je alvast geklutst ei voorbereiden wat je zo in je pannetje kunt gieten.

Passende wijn

Als je gastronomisch kookt, is het fijn om de juiste wijn te kunnen kiezen. Wijn wordt gemaakt van druiven. Er zijn veel verschillende soorten wijn. Bijvoorbeeld: witte wijn, rode wijn, roséwijn, mousserende wijn, zoete wijn, of zoete mousserende wijn. De namen van de wijn verwijzen vaak naar de kleur van de wijn. Maar welke wijn past nou echt bij gourmet? Er zijn natuurlijk twee opties. Witte wijn past namelijk beter bij vis, en rode wijn past beter bij vlees. Het advies is natuurlijk dat iedereen moet drinken wat hij of zij lekker vindt. Zorg daarom voor een divers aanbod voor je gasten, ook als ze geen wijn drinken :-).