Hoe maak je lekkere eigen pannenkoeken in 5 minuten

Het is ochtend, je hebt honger en je wilt eten. Je kunt naar de winkel gaan en eten kopen, of je kunt je eigen eten maken. Ik ga je laten zien hoe je in 5 minuten je eigen pannenkoeken maakt. Voor het maken van de pannenkoeken gebruiker we pannenkoekenmix van Koopmans.

De bereiding

Het enige wat je nodig hebt is wat water (1 kopje), eieren (2) en Koopmans pannenkoekenmix. Giet de mix in een kom en voeg een kopje water toe, doe de mix en het water in een blender of mix het met een mixer. Schep het beslag met een grote soeplepel uit de kom in een koekenpan. Let wel op dat je de pan eerst goed heet laat worden en er wat boter in doet zodat je beslag niet blijft plakken. Het bakken kan beginnen! Binnen 5 minuten heb jij lekkere pannenkoeken op tafel.

Wat is lekker op je pannenkoek?

We houden allemaal van verschillende toppings op onze pannenkoeken, maar we houden van hetzelfde op onze broodjes; kaas en ham. Ik heb graag boter op mijn pannenkoek, omdat het lekker is bij de pannenkoeken. Als de pannenkoeken klaar zijn, kies ik graag uit verschillende toppings om op mijn pannenkoeken te doen. Ik vind persoonlijk stroop op mijn pannenkoeken lekker, maar een hartige pannenkoek vind ik ook erg lekker. Als ik er echt een feestje van wil maken doe ik er wat bosbessen op met een bolletje ijs. Lekkerder dan dat bestaat er volgens mij niet.

Verschil tussen een pannenkoek of crêpe

Pannenkoeken en crêpes lijken op elkaar. Het verschil is dat crêpes veel dunner zijn dan Pannenkoeken. Ok is het recept voor het maken van crêpes anders. Voor het maken van een crêpe met pannenkoekenmix dien je het beslag een half uur te laten rusten. Daarnaast moet je de pan (het liefst een plaat) goed heet laten worden. Ook is het handig om de plaat in te vetten met bakspray zodat je beslag niet blijft kleven. Zorg er voor dat het beslag goed wordt verdeeld over de plaat en dat er een heel dun laagje ontstaat. Als je de crêpe heen en weer kan bewegen over de plaat of in de pan, dan keer je de crêpe nog eventjes om.

Èn klaar!

Wist je dat er een hoop verschillende pannenkoeken recepten zijn? Kijk eens rond op het internet of snuffel eens in wat kookboeken. Probeer verschillende recepten uit en kijk wat jij lekker vindt. Veel plezier!