De lekkerste warme dranken op een rijtje

De winter is nog niet voorbij en hoewel het nog niet langdurig uitzonderlijk koud is geweest, doet een warm drankje op een grijze dag ook wel iets aan je humeur. Waarom maak je er niet meteen iets speciaals van door er een zoete hap bij te nemen?

Koffie

Of je nu je dag goed wil starten of een rijkelijk diner harmonieus wil afsluiten, met een koffietje zit je nooit verkeerd. Al eeuwenlang drinken we koffie als oppeppertje gedurende de dag. Koffiehuisjes vind je op elke hoek van de straat. De lekkerste koffie die er bestaat? Hoewel dat natuurlijk erg persoonlijk is kan een illy koffie de meesten wel bekoren. Anderen zweren dan weer bij hun Senseomachine, de meningen zijn verdeeld. Welk merk je ook verkiest, bij een koffietje smaakt altijd wel iets zoets. Een zelfgemaakt zandkoekje bijvoorbeeld of wat dacht je van een stukje appeltaart?

Thee

Af en toe eens afwisselen tussen koffie en thee, je zal het je niet berouwen. Te veel koffie is geen goed idee en daarom kan een theetje ook wel eens een warme troost bieden op een sombere dag. Net zoals bij koffie bestaan er heel wat verschillende soorten en merken thee. De ene houdt krampachtig vast aan Earl Grey in de ochtend en wil niets anders meer, de andere wisselt graag eens tussen een Chai latte en een Rozenbottelthee. Elke thee is anders en ook bij elke thee gaat dan wel weer een lekkere zoetigheid.

Chocolademelk

Zijn jullie thuis een van de vele fervente Dolce Gusto drinkers? Dan heb je vast en zeker al wel eens de Chococino geprobeerd.  Maar ook zonder zo’n fancy machine maak je zelf de lekkerste chocolademelk, want laten we eerlijk zijn, moeilijk is dat niet. Belangrijk is wel dat je goede chocolade kiest. Ook op het gebied van chocolade heeft ieder zo zijn voorkeur. In de regel geldt: chocolade met 35% cacaobestanddelen is het minimum voor die échte volle smaak van chocolademelk. Naast lekkere chocolade heb je nog melk nodig en eventueel wat suiker of honing als je echt van zoet houdt. De melk hoeft geeneens koemelk te zijn. Je doet ermee wat jij lekker vindt: soja, haver of lactosevrij? Jij kiest!

Melk met honing

De uitdrukking “Het land van melk en honing” zegt genoeg. Deze heerlijke combo is hemels en een echte ‘soother’ voor jong en oud. Je wordt er wat slaperig van en het is dan ook een perfect drankje om de dag mee af te sluiten.