Zit je lekker? Gezellig en comfortabel tafelen met de perfecte eetkamerstoel in jouw woning

De sleutel tot een lekkere maaltijd is een lekkere zit plek. Een eetkamerstoel is een echte sfeermaker in de eetkamer, maar hij heeft ook een invloed op jouw eetervaring. Ben je op zoek naar de perfecte eetkamerstoel? In deze blog geven wij tips over hoe jij jouw nieuwe lievelings eetkamerstoel kiest. Zo heb je een stoel waar je urenlang op kan zitten en in een design die helemaal in jouw woning past.

Inspiratievol

Het uitzoeken van nieuwe meubelen begint altijd bij het op doen van inspiratie. Of misschien heb je die inspiratie al opgedaan. Zo niet, dan is het slim om een kijkje te nemen bij anderen in het interieur of om Pinterest te openen. Door verschillende soorten eettafels en eettafelstoelen te zien, kan je bepalen welk soort jij mooi vindt en wat jou niet zo zeer aanspreekt. Als je dit weet, dan kan je gerichter zoeken.

Dit zit het allerlekkerste

Bij een eetkamerstoel is comfort echt wel key. Vooral wanneer je ervan houdt om urenlang rond te tafel te zitten om te eten of een gezelschapsspel te doen. Ook kan het zijn dat je een aantal uren vanuit huis werkt en jouw eettafel ook als werkbureau dient. In zulke gevallen is het heel belangrijk om stoelen te hebben waarin je een goede zithouding hebt. Welk soort eetkamerstoel jij het lekkerste vindt zitten is heel persoonlijk. Iedereens lichaam is namelijk anders en heeft andere zitbehoeften. Over het algemeen zit je met een brede, gestoffeerde eetkamerstoel met armleuningen eigenlijk altijd goed.

Van chique velours tot aan strak leer

Eetkamerstoelen zijn er in allerlei verschillende soorten materialen te vinden, zoals het kopje al zegt: van chique velours tot aan strak leer. De ene gestoffeerde stoel is namelijk de andere niet. Een verlours eetkamerstoel is een stoel die luxe uitstraalt. Het is een veilige keuze waar je niet snel uitgekeken op raakt. Wil je een meer gedurfde stoel? Dan is een eetkamerstoel van teddy stof misschien wat voor jou. Hij is zacht en heeft ook nog eens een toffe structuur.

Ben je niet zo van de zachte stofjes en houd je meer van strak en makkelijk schoon te maken? Dan is een leren eetkamerstoel een goede optie. Leer geeft een stoere look aan jouw meubelen en zal prachtig staan in een industrieel interieur.

Jouw eetkamerstoel op een prachtige vloer

Geef je jouw woonruimte een gehele make-over en ben je nog op zoek naar een mooie vloer waar jouw toekomstige eetkamerstoelen op komen te staan? Neem dan een kijkje bij Stile Floors. In het uitgebreide assortiment is er genoeg keuze voor elk interieur!