100 % natuurlijke honing

Honing is al eeuwen een van de meest populaire voedingsstoffen. Rauwe honing is een zoete mengsel van glucose en fructose. Deze wordt gebruikt in verschillende gerechten en drankjes. Honing kopen doen we al jaren. 

Oorsprong van honing 

Honing wordt geproduceerd door honingbijen. Honingbijen absorberen nectar en of honingdauw van planten. Na het absorberen veranderd het kleur en dikte van de nectar op basis van het plantsoort. Hierna ontstaat honing. Er bestaan verschillende soorten honing. De honing soort wordt bepaald door de nectar, aldus de plant waar de nectar van afkomstig is. Honing kun je kopen bij de imker. Honing bij de Imker kent overigens verschillende soorten. Denk hierbij aan vloeibare honing en crème honing. 

Soorten van honing 

Honing die je koopt bij de imerij is 100% vers en heeft verschillende soorten. Enkele voorbeelden van honingen van imker zijn; bloemenhoning, citroenhoning, acaciahoning en oranjebloesemhoning. Er zijn verschillende soorten honing die nog vrij onbekend zijn in Nederland. De imker heeft bijvoorbeeld ook de Koffiebloesem Honing en de Lindehoning. De koffiebloesem honing is bijvoorbeeld kruidig en fruitig van smaak. De Lindehoning heeft bijvoorbeeld een muntachtige smaak. De rozemarijnhoning heeft een zoete en kruidige smaak. Een van de bijzondere honing van imker is de eucalyptushoning. Deze heeft een tonische karamelachtige smaak. Honing kan gebruikt worden in zowel zoete als kruidige gerechten. Honing wordt vaak gebruikt in de ochtend, als ontbijt. 

Voordelen van honing

Naast dat honing lekker is, is het ook erg gezond. Honing van de imker bevat verschillende soorten vitaminen, waaronder; A, B1, B2, B3, B5, B7, C een P1. Deze vitaminen versterken het immuunsysteem. Hiernaast werkt honing als een antioxidant. Rauwe honing van de imker werkt tegen het doden van bacteriën en schimmels. Hiernaast helpt het consumeren van honing voor een gezonde huid. Honing zorgt voor blije gezichten en dat is niet voor niets. Honing zorgt voor het vrijkomen van endorfine in het lichaam. Hierdoor wordt men rustiger en vrolijker. Honing van Imker zorgt ook voor een verzadigd gevoel, hierdoor wordt het vaak in de ochtend geconsumeerd. Honing is een natuurlijke energiebron en een natuurlijke geneesmiddel. Honing helpt namelijk ook tegen verschillende allergieën, waaronder hooikoorts. Ook is het een effectief middel voor het bestrijden van roos. Hierdoor zien we het vaak terug in shampoo’s en doucheproducten.  Ook verschillende cosmetische producten maken gebruik van honing. Honing heeft namelijk een genezende en verzachtende werking op het huid. Ook is het een wondermiddel tegen verschillende darm- en maagklachten. 

 

Honing van de Imker is rauw en onbewerkt. Dit houdt in dat het geen toegevoegde suikers en smaakstoffen bevat. Dit maakt de honing van Imker in zijn geheel natuurlijk en gezond.