Terug naar school! 2 gouden tips voor het besparen van tijd in het alledaagse

Het nieuwe schooljaar is weer van start in alle regio’s van Nederland. Dit betekent niet alleen dat alle kinderen en jongeren weer naar school moeten, maar ook dat de zomer voorbij is en iedereen zijn vaste ritme weer op moet zoeken. Dit gaat niet even makkelijk voor iedereen. Hier een tweetal tips om je door september en de rest van het schooljaar heen te laten fietsen!

1. Zet je wekker een half uur eerder

Een ding waar mensen vooral een hekel aan hebben met de komst van het nieuwe schooljaar is het haasten. Iedereen moet ineens weer om 9:00 op het werk of op school zijn. Dit zorgt ervoor dat ouders hun kinderen naar school moeten zien te krijgen en er dus een file is voor de badkamer. Daarnaast zorgt het voor files op de weg. Door een half uurtje eerder op te staan, lever je niet te veel slaap in, maar heb je wel veel meer rust. Je kan rustiger douchen en je ochtendritueel doen thuis. Of je kan je net zo hard haasten en een half uur eerder in de auto zitten. Het verschil op de weg wanneer je een half uur eerder de weg op draait is enorm. Voor elke tien minuten dat je eerder weg gaat ben je bijna een half uur eerder op je werk! Daarnaast kan je vaak zitten in de trein als je een of twee treinen eerder pakt dan je zou moeten. Én kan je ook een half uur eerder weg in de middag, waardoor je ook de avondspits voor een deel kan ontwijken.

2. Mealprepping

Het is een hippe, duurzame trend die niet alleen zorgt voor minder voedselverspilling, maar ook nog eens heel veel tijd bespaart: mealprepping. Je kiest een moment in de week dat je de tijd hebt om boodschappen te doen en te koken. Alle maaltijden van de week plan je uit en bereidt op één moment voor. Vervolgens duik je voor een paar uurtjes de keuken in. Wat heb je nodig? Opbergbakjes en ruimte in de koelkast. Je bereidt namelijk alle sausjes voor en hoeft op de dag zelf alleen nog de aardappels, pasta of rijst te bereiden. De saus warm je op in de pan, oven of magnetron en binnen een half uur zit je aan tafel. Heel fijn als je van een lange dag thuiskomt en al helemaal als de kinderen op tijd naar voetbaltraining en dansles moeten.