Boeken? 3 makkelijke tips om meer te lezen per dag

Veel mensen zouden wel meer boeken willen lezen op een dag, maar lijken er simpelweg geen tijd voor te hebben op de drukke werkdagen. En wanneer je dan eindelijk weer thuis bent na een lange dag op het werk, is de televisie aanzetten vaak een gemakkelijkere optie. Herken jij jezelf hierin, of wil je nog meer lezen dan je al doet? Dan zijn hier enkele tips om meer momenten per dag vrij te maken en te besteden aan het lezen van dat boek dat al zo lang op je ligt te wachten.

1. Luister naar boeken

Deze tip is heel veelzijdig en kan op allerlei momenten van de dag toegepast worden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een abonnement op een streamingdienst voor luisterboeken en een smartphone, eventueel met oordopjes. Daarnaast zijn er op Spotify en YouTube gratis luisterboeken te vinden, maar zijn vaak enkel in het Engels te luisteren. Wanneer je onderweg bent naar het werk, aan het sporten bent, de hond uitlaat, of het huis schoonmaakt, kun je zo toch bezig zijn met ‘lezen’. Op deze manier kun je iets wat toch al moet gebeuren, combineren met iets leuks!

2. Heb altijd een boek bij je

Op een doorsnee dag zijn er momenten dat je enkele minuten moet wachten, bijvoorbeeld tijdens het halen van koffie. Het lijkt gemakkelijker om de smartphone erbij te pakken en social media door te scrollen. Deze momenten kunnen ook benut worden met lezen en dan is het handig om een boek bij je te hebben. Het is begrijpelijk dat je niet graag een boek van 500 pagina’s met je meedraagt. Gelukkig is er voor die boeken vervanging te vinden, die je gemakkelijk met je meeneemt. Bijvoorbeeld e-books of e-readers, maar ook de bovengenoemde luisterboeken zijn hiervoor ideaal.

3. Lees de boeken die jij leuk vindt

De belangrijkste tip van allemaal: lees wat jij leuk vindt! Het lezen van boeken doe je tenslotte voor je eigen plezier en moet leuk blijven. Het heeft geen zin om jezelf door een boek heen te moeten vechten, alleen maar omdat een vriend je het boek heeft aangeraden. Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke smaak en daar is niks mis mee. Dus wanneer je merkt dat je tegen het lezen van je boek op gaat zien, leg je het boek gewoon weg. Er zijn nog genoeg andere boeken om te lezen!