No Netflix and chill: 3 alternatieven voor een avondje thuis.

Het is een regenachtige woensdagavond aan het einde van de maand. Je hebt afgesproken met je lief om een avondje wat leuks te doen. Het is weer date night. Al lijkt je rekening niet erg toereikend om uit eten te gaan of een avondje in de bioscoop te vertoeven. Dan maar gewoon een flesje wijn van de supermarkt opentrekken en netflix kijken? Het kan ook anders! Hier 3 leuke alternatieven voor een thuis-date.

1. Foto’s kijken

Het klinkt misschien een beetje gênant, maar in plaats van filmpjes van anderen kijken op Netflix is het ook leuk om een keer foto’s en filmpjes van jezelf terug te kijken en aan elkaar te laten zien. Zo heb je alsnog een goed excuus om tegen elkaar aan te kruipen en samen naar een scherm te kijken. Daarnaast is het een leuke en laagdrempelige manier om elkaar weer eens wat beter te leren kennen. Ken je elkaar al goed? Dan is het juist leuk om terug te blikken op alle herinneringen die je samen hebt gemaakt.

2. Samen koken

Eten moet je sowieso doen en het komt ook niet zomaar op tafel. In plaats van in je eentje een maaltijd in elkaar te flansen kan je ook samen de keuken in duiken. Laat de een het hoofdgerecht kiezen en de ander het toetje. Een leuke manier om een keertje samen te werken en vaak smaakt het eten ook nog eens veel lekkerder als het met liefde is bereid. Vergeet uiteraard niet om een bijpassend drankje erbij uit te kiezen. In voor een grapje? Presenteer je gerechten aan elkaar. Test van vertrouwen? Kies dan voor elkaar de outfit uit die jullie die avond moeten dragen.

3. Zelfde maaltijd, andere locatie

Zoals al gesteld is, moet je sowieso avondeten. Toch kan je dit net even wat anders aanpakken dan gewoon. In plaats van standaard aan tafel of op de bank plaats te nemen, kan je een keertje op een andere (gekke) locatie eten. Hou een heerlijke binnen-picknick. Leg een kleedje op de grond en wat kussens erbij. Wees niet verlegen, steek er ook een kaarsje bij aan. Je kan natuurlijk ook van je maaltijd en je lief genieten door een keer in bad of in bed te eten. Precies hetzelfde, maar dan toch net even wat anders!