De praktische toepassing van keukentegels

Of je nu gaat verhuizen of je keuken gaat renoveren, er komt vast een keer een moment in je leven dat je nieuwe keukentegels gaat kiezen. Online kun je je rustig verdiepen in het uitgebreide aanbod. Keukentegels zijn er in alle soorten, materialen, afmetingen, kleuren en stijlen. Weet je wat je mooi vindt en wat je wilt hebben, dan kun je rechtstreeks op zoek gaan naar je droomtegels. Wil je juist inspiratie opdoen, grasduin dan een beetje op de website en je merkt vanzelf wat je aanspreekt en wat niet.

Wandtegels voor de keuken

De twee soorten tegels die je nodig hebt in je keuken zijn wandtegels en vloertegels. Met de combinatie van wandtegels voor de keuken met de vloertegels kun je je keuken helemaal in een bepaalde sfeer brengen. Op elkaar afgestemd in de kleuren of met de motieven die jij wilt. Er zijn diverse materialen voor wandtegels voor de keuken, maar omdat er bij het koken vaak toch wat gespetter komt kijken, zijn keramische tegels het beste. Die kun je gemakkelijk schoonhouden. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor natuurstenen tegels wanneer die sfeer je meer aanspreekt. Met de uit Spanje en Italië geïmporteerde natuurstenen wandtegels voor de keuken breng je de sfeer van vakantie en lekker buiten eten terug naar je keuken. Natuursteen tegels kunnen geïmpregneerd worden, zodat ze ook wat gemakkelijker schoon te houden zijn. Heb je de natuurstenen tegels eenmaal aangebracht, dan gaan ze tientallen jaren mee en ze krijgen in de loop van de jaren de bekende en gewilde sfeer en uitstraling.

Vloertegels in de keuken

Ook voor vloertegels in de keuken geldt dat keramische tegels het meest praktisch zijn. Makkelijk schoon te houden en vetafstotend. Bij vloertegels in de keuken is het goed om met nog een aantal andere zaken rekening te houden. Zeker bij vloertegels is het aan te raden een mooie overgang te creëren tussen de kamer of de gang en de keuken. Dat kan door de kleur, maar ook door de materiaalsoort of het motief van de tegel. Natuurlijk is ook afstemming met de wandtegels in de keuken belangrijk. Voor de vloertegels in de keuken wordt vaak gekozen voor een wat grotere afmeting dan de wandtegels. Vooral grote natuurstenen vloertegels zijn tegenwoordig erg in trek. Online zijn alle soorten tegels mooi te bekijken, goed voor een avondje inspiratie opdoen voor je droomkeuken. Wil je de tegels zelf voelen en zien, dan is een bezoekje aan de showroom of winkel ook mogelijk.