Deze trends voor het kerstpakket mag je niet missen

Nadenken over het kerstpakket: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn analisten en trendwatchers nu al bezig om te bepalen welke trends er zijn voor het kerstpakket van 2022. Dat doen ze uiteraard niet zomaar. Ze kijken daarbij naar de informatie over verkochte producten en hoe tevreden de ontvangers van de pakketten eerder waren. Op basis van die cijfers hebben de trendwatchers, stylisten en andere jetsetters al bepaald welke trends je in 2022 het best kunt volgen als je een kerstpakket cadeau gaat doen.

Wat zijn de trends voor 2022?

Er zijn een aantal trends waar je rekening mee kan houden als je een kerstpakket gaat uitzoeken. Een trend wordt bepaald door mensen die daar professioneel mee bezig zijn. Doe er je voordeel mee, want de trendwatchers doen al het zware werk al voor je. Zo weet je zeker dat het gegeven pakket ook echt in de smaak zal vallen. Maar wat zijn dan de trends om in de gaten te houden?

Kies voor een gevuld kerstpakket

Een goed kerstpakket heeft genoeg mooie producten om blij van te worden. Met andere woorden: het kerstpakket moet goed gevuld zijn. Rijk aan verschillende producten waar je veel aan hebt. Vooral kerstpakketten met veel eten en drinken zullen dit jaar goed in de smaak vallen. Die gedachte is niet zo gek, want door de inflatie stijgen de prijzen van boodschappen steeds maar door. Zo’n subtiel duwtje in de rug kan dan behoorlijk goed van pas komen.

Afwisseling

Kies niet ieder jaar voor hetzelfde kerstpakket. De trend dit jaar is om vernieuwend bezig te zijn. Kom dus met iets echt nieuws en origineels en koop niet hetzelfde kerstpakket als vorig jaar. Je kunt daarom het best al vroeg beginnen met het nadenken over welk pakket je cadeau wilt gaan doen. Een beetje afwisseling kan geen kwaad en het verrassingseffect is daardoor ook veel groter. Op die manier laat je zien dat je een creatieve ondernemer bent die er echt tijd in heeft gestoken.

Deze kleuren zijn in dit jaar

Dit jaar moeten de kerstpakketten het liefst echte luxe uitstralen. Het moet er daarom chique uitzien. Vorig jaar stond het thema ‘gezelligheid’ centraal. Bij de Kerst denk je daarom al snel aan rood en groen. Maar dit jaar gaat het niet om gezelligheid, maar om luxe. Kies daarom voor een kerstpakket met een luxe uitstraling. Kleuren die het dit jaar goed gaan doen in de kerstpakketten zijn goud en zwart. Daardoor zien het pakket er een stuk eleganter uit en heeft zelfs het goedkoopste pakket een dure uitstraling. Een goed fles wijn mag dan natuurlijk niet ontbreken!

Op reis?

Een thema dat dit jaar terugkomt, is reizen. En dat op wel twee manieren. Ten eerste aan de hand van een thema. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het thema ‘Griekenland’. Je geeft dan producten cadeau die het mogelijk maken om echt te proeven van Griekse lekkernijen, zoals de Griekse cava en verrukkelijke olijven. Ieder land heeft zijn eigen thema. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een reiskoffer in het kerstpakket op te nemen. Heel handig bij het reizen en al jaren echt een goede keuze.