De prijs van een Xbox Series X is bekend

Ben jij ook zo’n groot Xbox-fan? Dan zul je vast blij zijn, want de prijs van een Xbox Series X is bekend gemaakt. De klassieke manier van spelen met hoofdconsole is 400 euro, maar door over te gaan op gamen in de Cloud kan dat veel lager uitvallen, tot 200 euro voordeel. De ‘light’ versie zou dan uitkomen op 200 euro. De S Series ‘light’ is tevens iets compacter en vrijwel geheel digitaal. In vergelijking met de voorganger is de rekenkracht van de Series X ruimschoots verdubbeld qua rekenkracht en snelheid in aspecten als processor, geheugen en harddisk, evenals de toevoeging van extra poorten om de prestaties nog verder te kunnen verhogen.

Xbox Series X opnieuw ontworpen

De interne architectuur is opnieuw ontworpen voor deze Console Bijzonder is dat de systemen zodanig geoptimaliseerd zijn dat je gemakkelijk tussen verschillende games kunt schakelen, met nauwelijks merkbare laadtijden. De toegevoegde rekenkracht maakt het ook mogelijk om op hogere resolutie te spelen,  Al met al kan de Xbox Series X zich meten met de PC-makt. Ondanks de grote vernieuwingen is er ruimte gelaten voor backwards compatibility, zodat je meerdere generaties terug oudere games kunt blijven spelen. Zodoende kun je met zekerheid stellen dat je bij de Xbox een hoop waar voor je geld krijgt.

Naar alle verwachtingen betreedt de strijd tussen de Consoles hiermee een nieuw stadium. Naast graphics, rekenkracht en snelheid komt nu ook de prijs in het geding. Dat is natuurlijk fijn, want minder geld voor de aanschaf betekent meer budget voor de spellen zelf. Het speelveld wordt uitgebreid richting de Cloud en het is maar de vraag hoe Sony en Nintendo op deze ontwikkeling gaan inspelen.

FIFA 21 kopen

Wat het speelveld betreft, verwacht wordt dat Fifa 21 het goed zal doen op de nieuwe Console. Er is door EA hard gewerkt om de voorgangers te overtreffen, via aanpassingen in de carrièremodus, het verder polijsten van de graphics en de reacties van de spelers. Zoals verwacht mag worden van EA is er grote zorg besteed aan het zorgvuldig inscannen van alle spelers via meerdere camera’s en het opnemen van hun speelstijl. Logisch dat Fifa 21 kopen op veel mensen hun wishlist staat.

Hiermee wordt er veel goedgemaakt ten opzichte van Fifa 20, waar de nodige aanmerkingen op kwamen, na klachten over het pay-to-win element en de bijbehorende scheefgroei tussen spelers op inzet en betalende spelers. Hiermee verandert de balans tussen FUT en carrièremodus, wat de tijd van het spelen waard is qua beloningen en hoeveel geld je er na aankoop in-game in wilt steken.

Teams in Fifa 21

Helaas zijn er enkele teams uitgevallen door contractuele verplichtingen, zoals AS Roma en vanaf vorig jaar Juventus, maar dat mag de pret niet drukken. Beide teams zijn alsnog samen te stellen vanuit de beschikbare spelerspool en de nodige kunstgrepen. De veranderingen zullen deels elementen van diens voorganger ongedaan maken, zodat blijkt dat verandering lang niet altijd tot verbetering hoeft te leiden.