Drie opvallende trends op keukengebied

Ga je binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen? Dan is het slim om je eerst uitgebreid te oriënteren op de trends op keukengebied. Want los van het feit dat je een keuken moet kopen die je mooi vindt, is het wel zo leuk om mee te gaan met de trends, toch? In dit blog staan de drie opvallendste trends op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

Een kokend water kraan

De eerste trend die al jaren niet meer weg te denken is uit elke moderne keuken is de kokend water kraan. Dit is een kraan waar direct kokend water uitkomt, zodat je niet hoeft de wachten op de waterkoker of fluitketel. De meest bekende is natuurlijk de Quooker. Dit is een kokend water kraan van absolute topkwaliteit, die er ook nog eens heel stijlvol uitziet. Je kunt van Quooker zelfs een kokend water kraan zwart kopen, die het goed doet in super moderne of industriële interieurs. Een kraan waar direct kokend water uitkomt is niet alleen handig als je thee wilt zetten, maar ook voor als je niet wilt wachten tot het water voor de aardappelen kookt. Vul de pan gewoon met kokend water, en doe er direct alle ingrediënten in die je wilt koken.

Kookeiland met bar

Een tweede trend (die overigens niets met de eerste te maken heeft), is het kookeiland met bar. Ook dit is een trend die maar niet over lijkt te waaien, waarschijnlijk doordat het ontzettend praktisch is. Een keukeneiland maakt het mogelijk om alles altijd binnen handbereik te hebben, en als je bij een deel ervan geen onderkastjes plaatst kun je er een gezellige bar van maken. Zo kunnen je partner, kinderen en gasten gezellig aanschuiven als jij aan het koken bent, en heb je meer contact dan wanneer je met je rug naar hen toe zou koken. Het biedt dus niet alleen gemak, maar ook een gezelligere sfeer. Vandaar dat een kookeiland met bar als je de ruimte ervoor hebt zeker een aanrader is!

Robuuste schappen aan de muur

Waar veel mensen al jaren bovenkastjes mijden, zie je nu steeds meer dikke, stevige schappen aan de muur. Deze schappen zijn vaak opgehangen met een onzichtbaar systeem, zodat het er super strak uitziet. Je kunt er al je mooie glazen, borden en kruiden op uitstallen, en het geeft heel veel sfeer aan de keuken. Het is weliswaar niet de meest praktische oplossing voor wie heel veel opbergruimte nodig heeft, maar als je veel onderkastjes hebt en eventueel een losse servieskast, dan moet het zeker haalbaar zijn. Zet er je kookboeken op, kies een mooie lijst met foto en een vaasje met bloemen om de boel extra aan te kleden, en geniet direct van een sfeervolle keuken met een knusse uitstraling.