HG afzuigkapfilter ontvetter maakt je afzuigkap weer schoon

Alhoewel je ze ontzettend snel en makkelijk schoon kan maken met een beetje HG afzuigkapfilter ontvetter, zijn de meeste afzuigkappen vaak erg vies en plakkerig. Het is een van de meest voorkomende blinde vlekken bij het schoonmaken. Dat terwijl je er dagelijks naar kijkt wanneer je de knoppen bedient. Een afzuigkap is deel van je keuken en een vieze afzuigkap zegt iets over hoe jij leeft. Daarom maakt de afzuigkapfilter ontvetter jouw keuken weer representatief. Maar hoe komt het eigenlijk dat we zoiets groots als een afzuigkap over het hoofd zien bij het schoonmaken?

Door de vloer het plafond niet meer zien

We stofzuigen en dweilen de vloer zonder erbij na te denken en datzelfde geld voor alle oppervlakken van het aanrecht en de eettafel tot het nachtkastje. Maar we kijken bij het schoonmaken dus nooit omhoog. De afzuigkap is in het gemiddelde huishouden net zo verwaarloosd als het stukje vloer onder de koelkast. Dat allemaal terwijl het schoonmaken van de afzuigkap zo veel makkelijker is dan het verplaatsen van die loodzware koelkast. Heb jij jouw afzuigkap wel eens goed bekeken? De kans is groot dat ook jouw trouwe zuigmachine behoefte heeft aan een half uurtje weken in een warm bad met HG afzuigkapfilter ontvetter. We merken de afzuigkap bij het schoonmaken meestal niet op omdat we voor het meeste poetswerk omlaag moeten kijken. Misschien ben jij een echte clean freak die alle spinnenwebben van het plafond haalt, maar dan merk je bij de meeste vrienden thuis toch dat jij de uitzondering bent op de regel. Neem bij het schoonmaken dus even afstand van wat je doet en kijk zorgvuldig in het rond. Misschien is de afzuigkap niet het enige dat jouw aandacht vereist. De bovenkant van de klerenkast is bijvoorbeeld ook een echte stofmagneet. Door de tijd te nemen om bewust schoon te maken krijgt jouw woning een hoger standaard van schoonheid, inclusief de afzuigkap. Maar hoe kun je een afzuigkap eigenlijk schoonmaken met HG afzuigkapfilter ontvetter zonder dat het overal in de keuken druppelt?

Demonteren, weken en spoelen

Gelukkig hoef je niet gelijk je afzuigkap in te smeren met jouw middel naar keus, bijna alle afzuigkappen kunnen namelijk heel makkelijk los geschroefd worden. Zo kun je de krachtige HG afzuigkapfilter ontvetter netjes en efficiënt gebruiken alleen waar het nodig is. Je neemt een grote emmer of teil en mengt 250 milliliter per vijf liter warm water. Zorg dat de filters van de afzuigkap helemaal onder water zijn en laat ze een half uur weken. Daarmee is het eigenlijk al gedaan. Je hoeft de filters alleen maar af te spoelen en te laten drogen. De slimme schoonmakers combineren dit klusje daarom met andere klusjes, zo kun je tussen het demonteren en terugplaatsen van de filters makkelijk de buitenakant van de afzuigkap schoonmaken. Ik heb daar een hele goede tip voor gevonden over hoe je het beste aluminium kan poetsen. Mocht dat zijn gelukt dan kan je een aflevering kijken van jouw favoriete serie tot de filters weer schoon zijn. Twijfel dus niet langer en kijk bij het schoonmaken eens goed rond in jouw woning. Je hoeft die kleine vieze plekjes niet langer te accepteren. Neem het heft in eigen handen en binnen een uur heb jij ook een glanzend schone afzuigkap.