Kleurentrends raamdecoratie deze zomer

Om je huis te voorzien van de laatste trends raamdecoratie hoeft op zich niet echt een probleem te zijn. Wil je de laatste trends van deze zomer in huis halen, dan kan je in deze blog lezen wat de laatste trends zijn voor je raamdecoratie en laat je verrassen.

De kleuren
De interieur kleuren voor 2021 zijn echt om te omarmen. De kleur bruin is keihard bezig met een comeback in al zijn soorten. Beige en chocoladebruin zijn combinaties die je dit jaar veel zal gaan zien. De trendkleur bruin is minder zwaar en veel warmer. Het is een kleur die je doet denken aan de natuur, waardoor het een gevoel van ruimte en rust kan geven. Combineer bruin met bruin, oftewel gebruik één kleur, maar in verschillende tinten en laat bruin terugkomen in je interieur en dan met name in je raamdecoratie. De warme en natuurlijke kleur is erg goed te combineren met raamdecoratie van natuurlijke materialen, zoals linnen, wol en katoen.
Blauw is de tweede kleur die dit jaar naar voren wordt geschoven en dan met name het diepe blauw. Deze twee primaire kleuren kunnen prima ondersteund worden door grijze pasteltinten.

Jij bepaalt
Er zijn best wel veel trendy mogelijkheden die ook best wel uiteenlopend kunnen zijn. Van erg rustig tot zeer uitgesproken. Het gaat er eigenlijk om dat jij je raamdecoratie zo goed mogelijk afstemt op de rest van je interieur en daarbij is het belangrijk om de kleuren contrasterend op elkaar af te stemmen. De basiskleuren bruin en blauw zijn niet direct iets voor je muren, hoewel je daar prima een pasteltint voor zou kunnen gebruiken, maar het gaat nu even om je interieur. Je bankstel, fauteuil, kussens en accessoires. Vind je het lastig om een passende kleur bruin (ideaal voor bruine gordijnen) te vinden? Kijk dan eens naar de kleur Natural Clay. Dit is een erg mooie en warme natuurlijke tint die ontzettend goed is te combineren. Hou wel in je achterhoofd dat jij bepaalt wat mooi is, dus gebruik kleuren waar jij je goed bij voelt.

Maak je interieur compleet met raamdecoratie
Zonder raamdecoratie is het een kale boel en is je interieur niet compleet. Mooie raamdecoratie is meestal het puntje op de i. Er zijn uiteraard erg veel soorten raamdecoratie, maar gezien de trendkleuren voor dit jaar, denken wij dat een natuurlijke stof en dan met name linnen gordijnen de meest ideale raamdecoratie is.