Mooie spullen voor mijn nieuwe keuken

In februari is het ein-de-lijk zover. Dan wordt mijn nieuwe huis opgeleverd en wordt mijn nieuwe keuken geplaatst. Je snapt dat ik dan alles nieuw wil, van borden en bestek tot pannen en ovenschotels. En aangezien ik gek ben op gadgets zullen deze ook in mijn nieuwe keuken belanden. Maar waar kies ik voor? Er zijn zoveel mooie dingen te koop en mijn budget is ruim maar niet oneindig…

Een mooie bestekset van Keltum

“Vroegah” kreeg je een bestekset van je ouders of schoonouders als je ging trouwen. Je had er dus zelf weinig over te zeggen en zo’n bestekset ging gewoon je hele huwelijk of leven mee. Tegenwoordig is dit (gelukkig) wel anders.

Toen ik op kamers ging, kocht ik bij een goedkope winkel een goedkope bestekset. Het maakte niet uit of deze na een tijdje van ellende uit elkaar viel. Dan haalde ik, voor weinig, gewoon weer een nieuwe.

Maar nu ben ik wel toe aan een echt mooie bestekset. Zoeen die ik later kan doorgeven aan mijn kinderen. Een die ook mooi blijft in de vaatwasser en waar ik zelf nog jaren plezier van kan hebben.

Mijn keuze is gevallen op het merk Keltum. Dit oer-Hollandse merk levert alleen maar kwaliteit en dan nog mooie besteksets ook. De sets zijn modern of klassiek, gemaakt van edelstaal of verzilverd. De ontwerpen zijn schitterend en fijn om in je hand te houden. Ook zijn er uitbreidingen te verkrijgen. Je hoeft dus niet direct de complete 90-delige bestekset aan te schaffen, je kunt ook losse onderdelen aanschaffen. Al is de prijs voor een grote set wel voordeliger dan voor de losse onderdelen. Maar die keuze is aan jou.

Binnenkort in mijn nieuwe keuken te bewonderen: de Keltum Branding bestekset. Zeg nu zelf, is het geen plaatje?

Groen in de keuken

Natuurlijk kun je een van de muren groen schilderen, maar ik kies ervoor om planten in mijn keuken te zetten. Meer specifiek: ik kies voor planten die ik kan gebruiken tijdens het koken. Basilicum, marjolein, thijm, peterselie en bieslook. Zo heb ik leuke plantjes die ook nog eens nuttig zijn. Om niet teveel aanrechtruimte te verspillen hang ik deze planten in bakjes aan de muur. Het water geven is niet moeilijk, gewoon het bakje van de muur halen en even onder de kraan houden. Natuurlijk zorg ik ervoor dat de planten niet te nat en niet te droog zijn.

Ik kijk nu al uit naar de eerste salade caprese die ik, met mijn eigen gekweekte basilicum, ga maken.

Diverse supermarkten hebben door het jaar heen acties met plantjes. Je kunt dan sparen voor een complete set groenten en kruiden. Dat is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jou. Al heb je dan wel wat meer ruimte nodig in de keuken. Een andijvie blijft geen klein plantje!

Welke gadget kies ik in mijn keuken?

Ik ben nogal een wijnfan. Maar aangezien ik de enige in huis ben die af en toe een glaasje wijn drinkt, loop ik het nog wel eens op dat de wijn zuur wordt. Daar kun je bijna niks tegen doen, zodra er zuurstof bij de wijn komt, begint het oxidatieproces.

Maar er is een oplossing! Coravin heeft een bijzonder systeem ontwikkeld waardoor je precies die hoeveelheid wijn kunt schenken die je wilt. De rest van de wijn wordt niet aangetast door zuurstof dankzij het vernuftige systeem. Het werkt met een holle naald en argon gas.

Behalve een gadget die besparing oplevert, ziet dit item er ook nog eens heel gaaf uit. Dat wordt een echte aanwinst voor mijn nieuwe keuken!