Vijf voordelen van online vlees bestellen

Online vlees bestellen, het lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar dat is het allang niet meer. Sterker nog: de online vleesindustrie is in opmars en dat is natuurlijk niet voor niets. Aan gekoelde verzending en voedselveiligheid hoef je niet meer te twijfelen, want daar heeft elke online slager een goede oplossing voor. Nog niet overtuigd? Hieronder vijf voordelen van online vlees bestellen.

Geen race tegen de klok naar de slager

We kunnen er eerlijk over zijn: de supermarkten zijn nog altijd de grootste vleesleveranciers aan consumenten. Dat heeft te maken met verschillende factoren. Gemak, tijdsnood en zeker ook openingstijden. Veel mensen doen hun boodschappen na het werk en de slager om de hoek is dan vaak al gesloten. Toch maar naar de supermarkt voor dat pondje gehakt dus. Maar wat nóg makkelijker zou zijn? Een pondje gehakt uit de vriezer halen. Of thuis laten bezorgen. Want de online slager heeft geen sluitingstijden. Daar kun je 27/7 bestellen en vaak ook nog zelf je leverdag kiezen.

Geen wachtrijen

Ook handig. Bij een online slager winkel je in je eigen tijd, je kunt er zo lang als je wilt over doen en je hoeft nooit te wachten tot je aan de beurt bent. Bovendien kun je er lekker voor gaan zitten. Plof neer op de bank, schenk jezelf wat lekkers in en doe je boodschappen lekker op je gemak.

Groter aanbod van speciale vleessoorten

Niet elke slager heeft standaard vlees liggen van tig verschillende rassen. Sterker nog: bijna geen enkele slager heeft dat. Wagyu vlees wordt bijvoorbeeld veel online gekocht, omdat het maar heel beperkt verkrijgbaar is. Lang leve het www dus, waardoor je niet meer enkel afhankelijk bent van de lokale leveranciers. Bovendien vind je online een groot aanbod aan vleespakketten en bijzondere vleessoorten. Lekker out-of-the-box (letterlijk).

Je weet wat je koopt

Uit onderzoek blijkt dat 9 van de 10 mensen waarde hechten aan een goede herkomst van hun vlees, maar in de praktijk blijkt dat helaas toch anders. Plofkip wordt nog altijd massaal verkocht en prijs is dan vaak een afweging. Maar óók onwetendheid. Kop in het zand steken. Als je je vlees online koopt, kun je doorgaans uitgebreid lezen wat de herkomst daarvan is. Op die manier maak je in elk geval een bewuste keuze, wat die keuze ook is.

Uitgebreide inspiratie en informatievoorziening

We schreven het hierboven al: online kun je op je gemak alles lezen over de herkomst van je vlees en heel gericht je favoriete vleesras kiezen. Bovendien vind je online vaak veel aanvullende informatie, zoals recepten en een uitgebreide bereidingswijzen. Een béétje online slagerij is bovendien nog altijd puur ambacht. Vaak zijn online slagerijen namelijk een onderdeel van een fysieke slagerij, waar slagers met passie de bestellingen bereiden. Diezelfde slagers zijn prima bereid om vragen te beantwoorden. Misschien niet zo persoonlijk als in de winkel, maar evengoed doeltreffend.

Dat gezegd hebbende, willen we wel benadrukken dat vlees kopen bij een lokale ambachtelijke slager altijd een goed idee is. Online vlees bestellen is een prachtoplossing wanneer je niet in de gelegenheid bent om bij de lokale slager te kopen (dus overgeleverd bent aan de supermarkt) óf wanneer je net dat speciale ras of vleessoort zoekt, die enkel online te vinden is.