Soorten douchedeuren met hun voordelen

Wil je je douchecabine uitbreiden met een deur en weet je niet welke je best kiest? Begrijpelijk, want je kunt kiezen uit meerdere soorten deuren voor je douchecabine. Ze zijn beschikbaar in diverse materialen, stijlen, modellen en afmetingen. Je kiest je douche deur best wel doordacht. Kijk zowel naar hun voor- als hun nadelen. Zo kun je de leukste aanbiedingen vergelijken en maximaal op je budget besparen zonder aan comfort te moeten inboeten.

Soorten douchedeuren

We onderscheiden vier populaire douchedeuren. Dat zijn:

  • Draaideuren
  • Schuifdeuren
  • Pendeldeuren
  • Vouwdeuren

Draaideuren besparen veel ruimte

Draaideuren worden vooral de laatste jaren opvallend veel geplaatst in onze badkamers. Je kunt dan ook uit meerdere modellen schuifdeuren kiezen. Deze deuren draaien open naar buiten en zorgen zo voor voldoende ruimte in je doucheruimte. Met draaideuren beweeg je vrij in je douchecabine. Dat is vooral handig bij het in- en uitstappen van je douchecabine. Let er zeker op dat je voldoende plaats vrij houdt voor het plaatsen van je badkamermeubels. Deze draaideuren zijn relatief goedkoop.

Schuifdeuren nemen geen loopruimte in

Een douche schuifdeur is een goed alternatief. Zo houd je maximale bewegingsruimte, zowel in je douchecabine als in je badkamer. Een tweedelige schuifdeur is ook een mogelijkheid. Die bestaat naast een vast gedeelte uit de schuifdeur zelf. Houdt er wel rekening mee dat een douchecabine met een schuifdeur breder is dan andere modellen douchedeuren. Past zo een schuifdeur het best bij je badkamerinrichting? Dan heb je de keuze uit meerdere soorten schuifdeuren. Naast een tweedelige schuifdeur heb je ook een driedelige en zelfs vierdelige schuifdeur. Zo is er altijd wel een die bij je badkamer past en aan je verwachtingen voldoet.

Pendeldeuren voor kleine badkamers

Spijtig genoeg beschikt niet iedereen over een zee aan badkamer ruimte. Moet je het ook met een kleinere badkamer doen? Dan is het zeker de moeite waard om het plaatsen van een zogenaamde pendeldeur te overwegen. Die bestaat uit twee kleinere deuren die meestal zowel naar buiten als naar binnen openen. Voor het installeren van pendeldeuren heb je niet veel beschikbare ruimte nodig. Kies voor lichte pendeldeuren, die openen en sluiten zonder moeite. Pendeldeuren uitgerust met magneten of strips maken het mogelijk de deuren keurig te sluiten. Daardoor voorkom je vervelend spatwater in je badkamer zelf.

Vouwdeuren

Hun belangrijkste voordeel is dat je ze eenvoudig kunt opvouwen zoals een harmonica. Je hebt er niet veel ruimte voor nodig en je voorkomt dat naar binnen of naar buiten uitzwaaien. Hierbij is de toegang tot je cabine wel kleiner in vergelijking met de overige modellen douchedeuren. Vouwdeuren zijn vooral handig bij kleine badkamers zoals in studio's en appartementen.

Douchedeuren kopen

Douchedeuren kiezen en bestellen doe je het makkelijkst online. Daar heb je meestal de grootste keuze douchedeuren met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Je maakt je keuze rustig online zonder je te moeten verplaatsen. Vergelijk de voor jou leukste aanbiedingen. Alleen zo kun je maximaal besparen op je budget.