Een stedentrip Lissabon lijkt me geweldig!

Want oh, wat kun je daar lekker eten. Dat heb ik gehoord, tenminste. Ik ben er helaas nog nooit geweest en dat terwijl ik gek ben op eten! Tijdens je stedentrip Lissabon is er nog meer te zien dan eten alleen. Je kunt er met een ouderwetse tram de binnenstad verkennen. Er is op iedere straathoek wel iets moois te zien. En daar zijn natuurlijk ook de terrassen en de restaurants te vinden. Heb je zin in een bijzondere ervaring? Dan kun je naar de Lissabonse Foodhall gaan. Hier zijn veel verschillende eettentjes te vinden, er is vast iets voor je bij. Je zit aan lange tafels, hierdoor wordt het ook gemakkelijk(er) om contact te leggen met de bewoners van de stad.
Stedentrip Lissabon

Eens stedentrip Lissabon is niet moeilijk te regelen

Je gaat online en kiest een vertrek- en retourdatum uit. Aan de hand daarvan krijg je verschillende opties voor hotels, appartementen en b&b’s. Zo zie je ook in één oogopslag wat een stedentrip Lissabon je gaat kosten. En dan begint het leuke werk. De voorbereiding op je stedentrip. Je leest alles wat los en vast zit over de stad. Je meldt je aan bij de diverse online fora en social media kanalen. Alles zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. En dan kan het grote genieten beginnen!

Stedentrip Lissabon

Kook thuis alvast eens Portugees

Dat klinkt moeilijker dan het eigenlijk is. Begin eens met een echte Portugese Gaspacho (ja, met een s in plaats van een z). Niet moeilijk, wel erg lekker.

Wat heb je nodig?

2 teentjes knoflook, 2 á 3 grote tomaten (250 gr), 2 eetlepel olijfolie, 2 eetlepel witte wijn azijn, 75 gram komkommer, 75 gram gele paprika, een flinke theelepel oregano, 400 ml koud water en een klein handje verse peterselie.

En dan doe je daar het volgende mee

Je ontvelt een van de tomaten, je snijdt deze tomaat in kleine blokjes en doet deze met de gepelde, geplette knoflooktenen in een vijzel. Stamp dit, eventueel samen met wat zout, tot een pasta. De overige tomaten, komkommer en paprika snijd je in hele kleine blokjes. Dan verdeel je de tomaten/knoflookpasta over twee kommen. Over de pasta sprenkel je de olie, de azijn en de oregano. Hierop doe je de blokjes tomaat, paprika en komkommer. Giet dan het koude water erbij. Een takje peterselie voor de “aankleding” en je bent klaar. Je serveert dit gerecht met heerlijk knapperig brood. Al dan niet even onder de gril met wat knoflookboter. Genieten!

Wil jij een stedentrip winnen?

Dat kan! Schrijf een leuk blog via deze link en maak kans op het winnen van jouw favoriete stedentrip. Duim jij voor mij? Dan duim ik voor jou!