Tijdloos oud of tijdelijk nieuw?

Je eerste huis of appartement, de eerste keer op kamers of verhuizen naar een andere, misschien wel grotere woning? Oma zei het al: ,,Verhuizen kost bedstro.’’ Een woning inrichten is duur. Zeker als je het helemaal naar je eigen smaak wilt doen. Hoezeer woonwarenhuizen ook adverteren met kortingen en stuntprijzen, het blijft duur. En heel erg onpersoonlijk. Plus slecht voor het milieu. 

Meuk is leuk

De gemiddelde woonkamer heeft een inrichting die niet veel verschilt met de stijl van de buren. Het is allemaal voorgeprogrammeerd en afhankelijk van trends. Denk je dat je heel origineel bent door de kale peertjes aan een oude ladder te hangen, staat dat ook in de showroom van dat Zweedse warenhuis. Val je op dat originele kastje in zilverkleur, post je vriendin net zo’n kastje op Instagram. Plus dat kastje, peertjes en ladder toch nog heel veel geld kosten. Als je snuffelt en graait bij kringloopwinkels heb je altijd wat unieks en origineels. Voor een prikkie. En je bent hartstikke duurzaam bezig.

De basis moet goed zijn

Zorg er wel voor dat de basis van je woning, appartement of kamer goed is en het liefst basic. Dus geen oranje muren maken voordat je je keuze hebt gemaakt bij kringloopzaken. Al shoppend en snuffelend kom je op de meest creatieve ideeën en je kunt er natuurlijk niet van uitgaan dat de bank die je ziet past bij een oranje muur. Snap je? En ga er verder van uit dat alles bij alles past als je het maar met gevoel doet. Een oud theekastje, je kunt dat óók zilver spuiten, doet het erg leuk met een designvaas en strakke fotolijstjes. Als je het zelf leuk vindt, is het leuk. 

Tijdloos oud of tijdelijk nieuw niet alles in een keer

Denk absoluut niet dat je je hele huis meteen kunt inrichten na twee keer winkelen. Dat gaat natuurlijk niet. Je zult heel regelmatig moeten gaan snuffelen. Plus dat er niets op tegen is om de salontafel, die je achteraf toch niet zo leuk vind passen, terug te brengen. Om toch die mooie retro glazen tafel aan te schaffen. Dat heet recyclen to the max! En echt, op een gegeven moment krijg je zo’n lol in dat kringlopen dat het een heerlijke hobby wordt. Wist je trouwens dat er een app bestaat die vertelt waar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel is?