Tips voor een onvergetelijke reis naar Corfu, Griekenland

Al langere tijd droom je ervan om naar Griekenland te reizen. Deze droom kan tot uiting komen op het mooie eiland Corfu. Corfu is het meest noordelijke eiland van alle 170 eilanden die Griekenland rijk is. Het eiland is groen en heeft een aangenaam klimaat. Houd je van lekker eten en mooie stranden? Lees dan snel verder om meer te weten over Corfu.

Huur een scooter

De beste manier om het eiland Corfu te ontdekken is met een scooter. Het huren van een scooter is niet duur en door de smalle wegen op het eiland met een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur kan je met de scooter overal komen. Je kunt op veel plaatsen een scooter huren en je hebt bovendien geen last van parkeerproblemen. Met de scooter kun je zelfs de top van de hoogste berg van Corfu bereiken en tegelijkertijd genieten van het uitzicht. Vergeet niet om tussendoor even te stoppen langs de weg en de omgeving goed in je op te nemen.

Geniet van de Griekse keuken

Het Grieks eten op het eiland Corfu is overal aanwezig, maar let wel goed op. Informeer bij de lokale bevolking wat de beste plaatsen zijn om te eten. Veel Grieks eten bevat namelijk rauwkost en daar moet je in het buitenland altijd voorzichtig mee zijn. Als je de juiste adressen gevonden hebt is het genieten maar! Denk aan overheerlijke Griekse salades naar goed gekruide frietjes.

Helder zeewater

Met de scooter is iedere strand op Corfu binnen handbereik. Er zijn grote populaire stranden met goede restaurants. Durf af en toe eens te verdwalen met de scooter en te belanden op een prachtig strand voor jou en partner. Even weg van de massa. De stranden van Corfu zullen je niet teleurstellen. Zowel zandstranden als kiezelstranden zijn aanwezig. Maar een ding is gegarandeerd: het uitzicht zal adembenemend zijn met overal helder zeewater! Pak je zwemkleding dus alvast in. 

Kerkyra: een stad vol historie

Corfu-stad wordt in de volksmond Kerkyra genoemd. En de meest bezochte plek is de oude binnenstad van Corfu. In dit deel van de stad vind je eeuwenoude gebouwen en pittoreske straatjes. De oude stad ligt dichtbij de zee en je kunt heerlijk genieten van een drankje langs de haven. De rijke kleuren en mooie geschiedenis van de oude stad Kerkyra zullen je nog lang bij blijven. Bezoek een museum in de oude stad waarbij het vroegere leven van Corfu nog dichterbij komt. Als je een dagje heerlijk wilt shoppen of juist op zoek bent naar een souvenirtje om mee te nemen naar huis, in Kerkyra ben je aan het juiste adres.