Wil je ook genieten van lekkere espresso koffie?

Misschien ben je ook wel een koffieliefhebber en probeer je graag allerlei soorten koffie uit. Misschien geniet jij ook wel regelmatig van een lekkere cappuccino of latte macchiato op een terrasje. Of van een extra sterke espresso. Maar je kunt deze koffiesoorten ook eenvoudig thuis maken! Indien je bijvoorbeeld wilt genieten van lekkere espresso koffie, kun je online heerlijke espressobonen kopen. Daarmee kun je in een handomdraai je eigen espresso koffie fabriceren. Handig toch? Je hebt dan natuurlijk wel je eigen espresso apparaat nodig. Espressobonen zijn er in diverse smaaksensaties dus je kunt eindeloos variëren. Veel espresso koffiebonen kun je trouwens ook gewoon gebruiken voor je kopje cappuccino, latte macchiato of ristretto.  

Welke soorten espressobonen zijn er?

Je hebt twee soorten espressobonen, arabica en robusta. De arabica bonen smaken zacht en zoetig. Het is arbeidsintensiever dan de robusta koffiebonen om deze te oogsten, de kwaliteit van arabica is dan ook beter. Kies je voor een echt lekkere espresso koffie zal deze altijd gemaakt zijn van arabicabonen. De robusta koffiebonen herken je aan een wat bittere smaak, er zit dan ook meer cafeïne in; deze vind je vooral in melanges. De pure espresso is altijd gemaakt van arabicabonen. Er zijn daarin veel smaaksensaties mogelijk. Je kunt eens online kijken, of bezoek eens zo'n gezellig koffie- en theewinkeltje bij jou in de buurt, en vraag de verkoper naar de diverse mogelijkheden espressobonen. Voor elke gelegenheid kun je wel een smaak espressobonen vinden. Heb je zin in een romantische avond met je partner? Ga dan eens voor chocolade espressobonen. Nodig je je vrienden uit op een zomerse dag? Kies dan bijvoorbeeld voor de pruimen of rode druif variant. Even een gezellige bijeenkomst met vrienden? Laat ze kiezen uit bosbes of kaneel. Zo zijn er dus heel veel smaken, voor ieder wat wils!

Koffiemerken online

Online is er heel veel keuze, wanneer je gaat zoeken naar espressobonen. Je kunt bijvoorbeeld bonen kopen van Medellin Secret. Deze is er in vele smaken. Ook voor in jouw restaurant, kantoor of lunchroom kun je diverse espresso koffiebonen (maar ook andere soorten koffiebonen), zoals bijvoorbeeld van Medellin Secret bestellen. Lekker rustig genieten met een kop koffie kan te allen tijde, in diverse gelegenheden. Bij veel webshops kun je ook een koffie abonnement nemen zodat je om de zoveel tijd jouw favoriete espressobonen thuisgestuurd krijgt. Je kunt zo'n abonnement zelf samenstellen. Of je nu voor ene zoete koffie gaat, een stevigere of wat zachtere espresso koffie gaat, in de smaken chocola, dadel citroen of framboos, espresso koffie is er om van te genieten, bij welke gelegenheid dan ook. Kijk vooral eens online of loop een thee-/koffiewinkeltje binnen om erachter te komen welke smaak het beste bij jou past.