Zo haal jij met raamdecoratie de vakantiesferen in huis

Ga jij nog op vakantie, ben je alweer terug óf had jij misschien grote vakantieplannen gemaakt, maar is dit vanwege de coronacrisis afgeblazen? Niet getreurd! In deze blog lees jij hoe je het ultieme vakantiegevoel in huis haalt én welke raamdecoratie daar perfect bij past.

Waan je in de Botanische sferen in Zuid-Spanje

Ben jij fan van warme temperaturen en omgevingen vol met prachtige bloemen en planten? Dan past een botanisch interieur helemaal bij jou. Bij deze woonstijl mag je namelijk lekker losgaan met bloemen en planten. Naast veel groen is de combinatie van natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en katoen, maar ook glaswerk en aardewerk typerend voor deze woonstijl. Een belangrijke tip: houd de basis vooral rustig en gebruik geen donkere kleuren. Uiteraard is het bij een botanisch interieur ook erg belangrijk dat jouw planten genoeg licht krijgen. Bij Veneta scoor je raambekleding op maat die jouw planten in het zonnetje zetten. Haal het licht in huis met witte shutters of houten jaloezieën. Of combineer de jaloezieën met prachtige vitrage gordijnen in een lichte kleur.

Kom volledig tot rust in Scandinavië

Waan jij je graag in een oase van rust bij onze noorderburen? Creëer dan een Scandinavische sfeer bij jou thuis. Ook in deze stijl staan natuurlijke materialen en veel licht centraal. Het verschil met een botanisch interieur is dat deze woonstijl staat voor rust, comfort en strakke lijnen. Lekker minimalistisch dus. Dit straalt niet alleen rust uit, maar het laat je huis ook nog eens groter lijken. Ga jij jouw woonkamer inrichten in Scandinavische sferen? Net als bij een botanisch interieur, passen witte shutters of houten jaloezieën perfect bij deze woonstijl. Ook lichte vitrage gordijnen, duo rolgordijnen of vouwgordijnen doen het goed in een Scandinavisch interieur. Voor een Scandinavische badkamer zijn witte aluminium of PVC jaloezieën ideaal. Deze zijn vochtbestendig en hiermee bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Wel zo handig in een badkamer.

Beleef het mystieke Midden-Oosten

Ben jij helemaal weg van krachtige kleuren, details in goud of zilver en Oosterse patronen en mozaïeken? Dit zijn perfecte ingrediënten om de Oosterse stijl in huis te halen. Waar de vorige woonstijlen vooral de focus legden op lichte kleuren, mag je hier helemaal losgaan met warme tinten en een vleugje goud of zilver. Bovendien doen aardetinten, rood en zwart het ook goed. Denk hierbij aan zwarte jaloezieën of prachtige merlot velours overgordijnen. Hierdoor komen de gouden of zilveren accessoires ook extra goed tot hun recht.

Kortom, er is genoeg keuze om de vakantiesferen in huis te halen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?