Tandenpoetsen met je iPhone het gaat komen

Tegenwoordig doen we bijna niets meer waarbij we geen gebruik maken van onze smartphone. De telefoons zijn nog slimmer dan jij zelf bent en helpen je niet alleen met communiceren, maar ook met allerlei gezondheid gerelateerde dagelijkse bezigheden. Zo zijn er apps voor hardlopen, voedingspatronen, slaapritmes en ga zo maar door. Nu is de kunstmatige intelligentie dusdanig ontwikkeld dat je nu ook ‘smart’ kan tandenpoetsen. De actie die je leert als je 4 bent, hoef je niet meer zelfstandig uit te voeren. Colgate en Apple helpen je met het schoonhouden van je gebit.

Tandenpoetsen hoe werkt de slimme tandenborstel?

De tandenborstel houdt je poetsbewegingen bij. Door middel van sonische technologie worden alle uithoeken van je gebit verkend. Hierdoor wordt je geholpen om alle hoeken en gaten van je mond te reinigen, om te voorkomen dat er werkelijk gaten in je gebit zullen ontstaan. Je gebit is ingedeeld in 6 verschillende zones. Via bluetooth communiceert de slimme tandenborstel met je slimme telefoon over jouw persoonlijke poetsgedrag.

Elke dag een gratis tandartsbezoek

Niet iedereen is een grote fan van de tandarts. Wat als een van de meest ongemakkelijke momenten van het bezoek wordt ervaren is wel het goedbedoelde poetsadvies. Ergens weet je zelf ook wel dat je beter moet poetsen, maar het is lastig om zelf echt een goed systeem aan te brengen in het poetsen. De tandarts geeft je eens per halfjaar een paar algemene tips. Na het inslaan van nieuw flosdraad en mondspoeling ga je aan de slag met wat de tandarts je heeft verteld. Als het je lukt om de tips toe te passen, kan het vervolgens knap lastig zijn om dit vol te houden. De slimme tandenborstel helpt je met poetsen, maar houdt ook gegevens bij die je kan bespreken met je tandarts om zo naast het advies van de app ook nog extra persoonlijk en deskundig advies te verkrijgen.

Tandenpoetsen als anti-verveling technologie

Je hersenactiviteit tijdens het poetsen zal flink naar beneden gaan bij het gebruiken van de technologie. Om te voorkomen dat je je twee minuten zal staan te vervelen in je badjas heeft de app van de slimme tandenborstel maar liefst twee spelletjes die tijdens het poetsen gespeeld kunnen worden. Deze spelletjes maken het poetsen leuker voor volwassenen maar zijn ook geschikt voor kinderen! Dit poetsplezier hoef je nooit te missen op vakantie, want de batterij gaat wel 10 dagen mee en door het gebruik van bluetooth ben je niet afhankelijk van je databundel.